Η επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο Καπάνι

Την Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η πρόεδρος της  επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’  Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να συναντηθεί με διάφορους τοπικούς φορείς, ώστε να υποστηρίξει επετειακές δράσεις που υλοποιούνται στην πόλη.

     Η πρόεδρος της επιτροπής  ‘’Ελλάδα 2021’’  μετά την ξενάγησή της στη βίλα Αλλατίνη, παρέθεσε γεύμα επιλέγοντας ένα παραδοσιακό ουζερί-καφέ στην ιστορική αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας έτσι τόσο την τοπική αγορά όσο και την τοπική κουζίνα της πόλης.

   

   Το παραδοσιακό ουζερί ‘’ Στου Μήτσου’’ στην αγορά Βλάλη (Καπάνι) τέρμα της οδού Κυδωνιάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου. Εκεί η πρόεδρος της επιτροπής γευμάτισε μαζί με γυναίκες βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της οργάνωσης ‘’ Women Act ’’ οπού είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παραδοσιακούς χειροποίητους μεζέδες αλλά και τοπικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

      Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο αυθόρμητος χαρακτήρας της κυρίας Αγγελοπούλου αλλά και η αφοπλιστική της ειλικρίνεια που ταίριαξε ιδανικά με την αυθεντικότητα που αποπνέει το ουζερί του ‘’Μήτσου’’ στο Καπάνι. Εκεί η κυρία Αγγελοπούλου δεν παρέθεσε απλά ένα γεύμα στις γυναίκες βουλευτές της Θεσσαλονίκης αλλά δεν δίστασε να αναφερθεί και στη δική της οικογένεια και συγκεκριμένα στα εγγόνια της.

 

     Η πρόεδρος της επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’ συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την εξάχρονη Αισέ από τη Σενεγάλη, μια κόρη οικογένειας μεταναστών που εργάζονται ως υπαίθριοι πωλητές. Η Αισέ της χάρισε μια ζωγραφιά για να έχει ακόμη έναν λόγο να θυμάται την επίσκεψη της στην αγορά Βλάλη.  

    Κλείνοντας την επίσκεψη, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προσέφερε στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ευχαριστήριο δώρο με παραδοσιακά προϊόντα, όπως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη  και ένα αναμνηστικό χρυσό ομοίωμα ελιάς χαρακτηριστικά της ελληνικής κουλτούρας.